НОВИНИ

ФБР оневини Хилъри Клинтън

Няма доказателства за престъпления в новата порция имейли на Хилари Клинтън. Това се казва в писмо на Федералното бюро за разследване до Конгреса. Разчиства ли това пътя на кандидата на демократите към Белия дом и как реагира опонента ѝ - Доналд Тръмп...

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:53, 07.11.2016 (обновена)
Чете се за: 01:00 мин.
По света

В писмото на директора на ФБР Джеймс Коми, се казва, че няма основания за промяна в заключенията на бюрото от Юли. Тогава беше препоръчано Хилари Клинтън да НЕ бъде подвеждана под съдебна отговорност. Скандалът избухна след като стана ясно, че по време на мандата си като държавен секретар Клинтън е използвала частен сървър за служебни мейли. Опасенията бяха, че по този начин е застрашила класифицирана държавна информация.

Случаят се смяташе за приключен, когато преди 11 дни стана ясно, че ФБР подновява разследванията срещу кандидата на демократите за президент, заради нови 650 хиляди електронни писма. Решението сериозно повлия на надпреварата на Белия дом, като спря победния ход на Хилари Клинтън и рестартира кампания на Доналд Тръмп. От щаба на Клинтън изразиха задоволство.

Дженифър Палмиери, директор по комуникациите в щаба на Хилари Клинтън: "Видяхме писмото на директор Коми до Конгреса. Радваме се да видим, както и бяхме убедени, че ще се случи, той потвърди заключенията от юли, щастливи сме, че този въпрос вече е решен."

Според Тръмп обаче, Клинтън е виновна.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: "Предпазва я една фалшива система. Тотално несправедлива система. Виждам го от много дълго време. Не можеш да разгледаш 650 хиляди нови имейла за 8 дни, просто не става, хора! Хилари Клинтън е виновна!

Междувременно текат последните часове от кампанията. В оставащото време Хилари Клинтън ще посети Мичиган и Филаделфия, където ще я очакват Барак и Мишел Обама, в изявата ѝ ще се включи и музикалната звезда - Брус Спрингстийн, последната ѝ спирка ще бъде Северна Каролина. Флорида, Северна Каролина, Филаделфия и Мичиган пък са в списъка на Доналд Тръмп. Преди писмото на ФБР, социлогическите данни показваха, че Клинтън има преднина от около 4-5 пункта пред Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Реформаторите ще подкрепят кандидатурата на Цецка Цачева на втория тур
​Реформаторите ще подкрепят кандидатурата на Цецка Цачева на втория тур
Земетресение с магнитуд 5,3 разтърси Оклахома, няма жертви и рарушения
Земетресение с магнитуд 5,3 разтърси Оклахома, няма жертви и рарушения