Всеки ден у нас има недостиг на кръводарители. Една кампания на HBO обаче днес намери начин да събере повече доброволци за тази кауза. Всички български фенове на известния сериал "Игра на тронове" бяха поканени да дарят кръв, като по този начин символично отпразнуват финалния сезон на сериала. Идеята е подкрепена от Българския червен кръст и не е насочена единствено към феновете на поредицата. Дарителската акция продължава и утре, а организаторите целят да покажат на всички хора, че не е страшно, нито сложно да направиш добро.

Пролятата кръв в този сериал е за власт. За цялата власт. Дарената кръв в този пункт е за много повече от това.

д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор, БЧК: В България 600 човека на ден се нуждаят от кръвопреливане, от това зависи техният живот.

Сериалът събира милиони фенове пред екрана. А днес събра 30 литра кръв. Защото 70 човека избраха да дарят. За да може някой да получи своята спешна доза добрина.

д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор, БЧК: И още преди отварянето на пункта за кръводаряване имаше десетки, които чакаха на опашка, за да кръводарят.

Някои от тях за първи път.

Мила Атанасова, кръводарител: Аз съм фен на книгите основно, но и гледам сериала, така че следя новините около него и ми хареса идеята.
Виктория Иванова, HBO България: Вместо да проливаме кръв напразно, да я дарим на някой, за да спасим живот.
Мейзи Уилямс - Аря Старк: От името на кралствата в "Игра на тронове" искам да ви благодаря за животоспасяващия ви дар.

За да дариш кръв дори не е нужно да си фен на сериала.

Николай, кръводарител: Не съм гледал нито една серия на Game of thrones.

Достатъчно е да си фен на доброто. А то капка по капка дава живот.