Днес премиерът Борисов се срещна с фенове на футболния клуб "Левски". До срещата се стигна, след като собственикът на клуба Васил Божков обвърза бъдещето на отбора с бъдещето на бизнеса си с лотарийни игри. Премиерът призова акциите на клуб "Левски" да преминат в ръцете на феновете.

София

Бойко Борисов - министър-председател на България: Ако искате да го има този футболен клуб във вида, в който си го представяте, акциите трябва да са си при вас и да си държите управлението на клуба.

Готови ли са обаче феновете на "Левски" да реагират толкова бързо и да поемат управлението на клуба?

Даниел Стрезов - председател на "Тръст Синя България": Ако утре акциите бъдат, ще цитирам Спас Русев, неговия термин, бъдат депозирани, не, ние нямаме готовност да поемаме от днес за утре чисто административно управлението на клуба, да не говорим за финансирането. Това мисля, че е пределно ясно на всички.

Срещата между премиера Бойко Борисов и лидерите на 4-те основни фен-фракции на "Левски" продължи около 2 часа. Министър-председателят изрази недоумението си от опита да бъде обвързан проектозаконът за национализация на лотарийните игри с процесите във футболния клуб.

Бойко Борисов - министър-председател на България: Къде е "Левски" в цялата работа? И вие се срещате, излизате, обяснявате, плашите ме с бунтове. Какво искате ние да направим? Този доклад да го скрием. Не можем да го скрием, утре ще дойде прокурор и ще пита защо сме го скрили.

Феновете контрираха, че се интересуват единствено от "Левски" и нямат отношение към предвидените промени в закона за хазарта. Казусът обаче остава заплетен, а бъдещето на сините - неясно.

Борисов към феновете на "Левски": Акциите на клуба трябва да са при вас

Борисов към феновете на "Левски": Акциите на клуба трябва да са при вас

Феновете на футболния "Левски" са от сутринта на среща с премиера Бойко Борисов. На нея е присъствал и финансовият министър Владислав Горанов. Според...