НОВИНИ

Феновете продължават да скъбрят за смъртта на Джордж Майкъл

Сълзи за Джордж Майкъл пред дома му в Англия. Стотици фенове и днес трудно се прощаваха със своя кумир. На бял свят излизат все повече истории, от които става ясно, че легендарният поп изпълнител е бил таен благодетел на десетки каузи.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
17:31, 27.12.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Филантроп, човек с огромно сърце, който обаче винаги е държал добрите му дела да останат тайна. В социалните мрежи бяха публикувани десетки истории от хора, на които Джордж Майкъл е помогнал. В телевизионно предаване, певецът играел благотворително, но отговорил погрешно на въпрос и така загубил сумата, която спечелил. Джордж Майкъл повдигнал рамене и казал: "Нищо, аз просто ще даря сумата."

Бил и доброволец в приют за бездомници, но е настоявал да остане анонимен. Съседите на певеца го помнят като скромен и тих, напук на звездния му статус.

Алексей Рацивил, съсед на Джордж Майкъл: Хората тук често го канеха на партитата си. Пускаха му бележки под вратата и се надяваха да го видят на живо. Една вечер той дойде в пъба и просто си седна сред нас - сякаш не е нищо особено.
Жена: Не го познавах лично, но всеки ден минавах покрай дома му и винаги се вълнувах. Не мога да повярвам, че този мил човек с огромно сърце вече не е сред нас.

През 2007-ма Джордж Майкъл изнася концерт в България. От сцената на стадион "Локомотив" той посвещава песента си "Freedom" на българските медици в Либия, които тогава се борят за свободата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пресичане на пешеходна пътека
Пресичане на пешеходна пътека
Увеличават се случаите на грип в Пловдив и Благоевград
Увеличават се случаите на грип в Пловдив и Благоевград