НОВИНИ

Фермери блокираха основни пътища в страната

Освен блокада на границата с Турция в знак на протест срещу изборния туризъм, блокада и на Дунав мост имаше днес - но от недоволни фермери.

bnt avatar logo
от БНТ
17:27, 24.03.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Пчелари от цяла Североизточна България блокираха кръговото движение пред граничния пункт Дунав мост при Русе и запалиха празен кошер в знак на протест. В декларация до министерството на земеделието те заявиха, че трябва да се спре с недофинансирането на сектора. И настояват средствата по мерките „Агроекологични плащания" и „Биологично земеделие" да им бъдат изплатени до края на месеца, а не през май, защото след тежката зима са без средства за основните си дейности, а това може да доведе до много болести по пчелите заради липсата на пари за лекарства и препарати.

Около 200 животновъди и земеделци от Югозападна България блокираха движението по международния път Е -79 край симитлийското село Железница. До сблъсъци с полицията не се стигна. Те отново настояха за незабавна отмяна на заповедта на служебния земеделски министър Христо Бозуков, с която се спират плащанията по мерките за агроекология и биоземеделие. Хората настояват и за незабавно изплащане на субсидиите за миналата година. Казват, че парите се бавят вече трети месец.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата поиска имунитета на кандидат-депутат
Прокуратурата поиска имунитета на кандидат-депутат
9 души вече са задържани след атаката в Лондон
9 души вече са задържани след атаката в Лондон