НОВИНИ

Фермерски базар в София предлага стоки директно от производителя

До 18 часа днес пред Министерството на земеделието в София ще работи фермерски пазар със стоки директно от производителя. Той беше открит сутринта от замеделския министър Десислава Танева и кмета на София Йорданка Фандъкова. Целта на проявата е тя да стане периодична.

bnt avatar logo
от БНТ
11:51, 25.08.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Ежеседмично в София се провеждат фермерски пазари на пазарите в кв. "Иван Вазов" и на "Римска стена". Цените за наемане на сергии на тях са специално намалени за фермерите, обясни кметът, като целта е потребителите да могат по-лесно да купуват стоки директно от сертифицираните производители. На днешния пазар столичани могат да намерят освен млечни и местни продукти, също така вино, мед и зеленчуци.

Десислава Танева, министър на земеделието: Европейският съюз има стандарти по безопасност на храните, които са най-високите в света. Това трябва да е ясно и България е изпълнила тези изисквания след присъединяването и включително с помощта на предприсъединителните, а после и на програмата за развитие на селските райони. Пазарите са регламентирани, всичко, което е оказано като произход отговаря на истината, защото пазарът е такъв и в този смисъл - съмнение няма.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Конкурс за докторанти в Югозападния университет
Конкурс за докторанти в Югозападния университет
Двама души загинаха след самолетна катастрофа във Франция
Двама души загинаха след самолетна катастрофа във Франция