В София първите студени есенни дни се посрещат с фестивал на фермерските пазари. Производители от цяла страна представят сезонната си продукция.

София

На фермерския фестивал може да откриете абсолютно всичко необходимо в ежедниевието ви - от домашни потреби, до разнообразен вид хранителни стоки, козметика и облекла. Тук връзката между производителят и купувача е директна, което дава възможност не просто да си купите нещо, а да разберете историята му. Именно това вдъхновява Елизабет да направи своя марка козметика от пчелен восък, зехтин и билки. На този етап за нея най-голяма пречка се оказва ограниченият пазар в България. Тя обаче е убедена, че именно фермерските пазари ще популяризират бионачина на живот, който е заложен в корените ни.

Елизабет Емилова
"Много забързаното ежедневие в градовете предимно води до недооценяване на добрата козметика. Както зехтинът, така и пчелният восък са се ползвали от древни времена."

И ако в България тепърва на пазара се налагат биопродуктите, то в чужбина те вече са все по-често търсени от масовия потребител. Въпреки това Елизабет е категорична, че иска да развива козметичната си марка само в страната ни.

Елизабет Емилова
"Те са милиони, милиарди тонове с билки, които се изнасят от страната ни. Вместо да бъдат оползотворени в чайове и най-различни продукти. Вместо да останат за българските граждани, те отиват в чужбина."

Следващата спирка фермерския фестивал е в събота на Римската стена.