Фестивал на изкуствата "The Вridge" събра във Видин повече от 300 млади хора от цялата страна. За тях бяха организирани 20 работилници по кино, музикални инструменти, театър, танци, предприемачество, архитектура. В продължение на седмица те се обучаваха под ръководството на доброволци, които предаваха на други млади хора опита си.

Видин

Фестивалът е мост между младите хора, които участват и между поколенията, казват организаторите.

Михаил Стефанов, организатор: Може би основната му цел е да бъде мост между младите хора и тяхното бъдеще.
Вин, участничка: "The Bridge" е една вълшебна седмица... Виждаш се с хора, които обогатяват твоята гледна точка по невероятни начини и е страшно забавно.
Кали, участничка: Независимо какво искаш да твориш, понеже има много работилници, винаги можеш да си намериш мястото.

За да опазят природата, младите хора са изработили система за рециклиране на пластмасата, а събирането на всички отпадъци е разделно.

Христо, участник във фестивала: Всички шишета, които се използват в лагера, ги носим там и и се преработват и след това от тях можем да направим неща...от рециклирана пластмаса.

Заниманията на фестивала се ръководят от студенти или млади хора, които вече са се наложили в професията си, сред които и актрисата Луиза Григорова.

Луиза Григорова, ръководител на работилница актьорство в киното: За мен това да мога да предам от опита си, да мога да вдъхновя още хора за това, с което аз се занимавам е голямо богатство. Обогатява ме не по-малко отколкото аз обогатявам децата.
Божана, участничка в работилницата по актьорство в киното: Това е едно от нещата, които чакам през цялата година. Изпълнено е с много емоции, с много специални моменти и също така много неща, които научавам.

Още от сега много от младежите казват, че ще участват във фестивала и следващото лято.