НОВИНИ

Фестивал на хляба в Пловдив

Оставаме в Пловдив, защото майстори хлебари и сладкари от Бесарабия, Мароко, Турция, Холандия и различни краища на България превзеха града и навсякъде се носи аромат на топъл хляб и сладкиши. По-късно днес любителите кулинари ще могат да участват в конкурса „Най-добро печиво“ със свои домашно приготвени изкушения.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
08:39, 19.05.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Никой не може да устои на аромата на току-що изпечен хляб. И ако рецептите с мая са доста популярни, то технологията на замесване с квас е предизвикателство за любопитните.

Татяна Дукова - майстор - хлебар Украйна: Това е останало от моята баба аз силно обичам хляб и искам той да бъде здравословен и си за запазвам традицията на месене на хляб с квас. Квасът не може да чака, защото трябва да се замеси ако превтаса, няма да се получи хубаво тесто.

За да направят своите първи стъпки в сладкарството, на децата помагат студентите от Университета по хранителни технологии в Пловдив. Показват как се правят най-вкусните палачинки.

Надя Русева, студентка в Университета по хранителни технологии, Пловдив: Яйца,брашно, най-хубави стават с прясно мляко, ако обичат - и какао.

При мароканските пекари пък може да опитате хляб с лук, чушки и кайма, който наподобява българската баница.

Победителят във фестивала на хляба, който се организира от Регионалната занаятчийска камара, ще стане ясен в неделя, като право на глас ще има и публиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кралската сватба: Когато Хари срещна Меган
Кралската сватба: Когато Хари срещна Меган
Европейска нощ на музеите в Пловдив
Европейска нощ на музеите в Пловдив