НОВИНИ

Фестивал на късометражното кино "В Двореца"

Варна е вече домакин на 14-ия международен фестивал за късометражно кино „В Двореца“. След София и Велико Търново и варненци могат да видят филмите от конкурсната програма, както и да изберат своя фаворит. Прожекциите са във Фестивалния и конгресен център.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Николов / Н. Чавдаров
21:00, 30.05.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

За първи път Международният фестивал за късометражно кино „В Двореца“ се провежда последователно в четири града – в края на миналата година домакин беше София, през май - Велико Търново, сега домакин е Варна, а в края на юни- Балчик.

Лилия Кучева, мениджър на фестивала:
"Като предлагаме голямо разнообразие от филмови събития, отчитайки факта, че аудио-визуалният сектор е приоритетен за ЕС и предава ценности, и възпитава."

28 български филма участват в конкурсната програма. За вота на зрителите и на международното жури се борят ленти от 28 страни в 4 континента.

Цанко Василев, директор на фестивала:
"Ние избираме филми, които са с послание, социални филми, които имат какво да кажат. Разбира се, избираме предимно филми, които са на млади, дебютиращи артисти, които още не са забелязани. Това е наш приоритет."

Големият финал на фестивала е в Балчик в края на юни. На 1 юли ще стане ясен и големият победител от конкурсната програма, в която се състезават 109 късометражни филма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителният концерт на Ариана Гранде в Манчестър ще е в неделя
Благотворителният концерт на Ариана Гранде в Манчестър ще е в неделя
Българското училище във Виена на 25 години
Българското училище във Виена на 25 години