НОВИНИ

Фестивалът на магията "Златна котка" събра над 100 илюзионисти от цял свят

За шести път в Габрово се проведе най-големият балкански фестивал на магията "Златна котка". Тази година събитието събра рекорден брой чуждестранни и български участници - над 100 илюзионисти от цял свят. В продължение на два дни, магията завладя градa на хумора и сатирата с разнообразни фокуси, трикове и номера. Фестивалът приключи късно снощи с грандиозно шоу.

bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 10.04.2017
Чете се за: 00:59 мин.
Още

Трикове с карти за игра, изчезващи хора и предмети, завладяващо и невиждано досега огнено шоу. Добре дошли в света на магията!

Мистър Джим - фокусник и организатор: „Този път наистина сме надскочили себе си има доста опасни неща, има световни неща, рискови каскади, огън, рискове за живота и т.н.!"
Йордан Белев - фокусник и организатор: „За шест години бих казал, че направихме доста за българската магия и за развитието ѝ. Направихме една общност от млади момчета, които са вече може би над 50 или 60, които се събират постоянно, обменят опит, помагат си. Научихме ги да обичат истински магията!"

Фестивалът „Златна котка" представи основните жанрове на магията - манипулации, фокуси с дребни предмети, които изискват сръчност, бързина и точност на ръцете, както и големи илюзии.

Събитието събра световни шампиони и утвърдени имена в магичното изкуство. Илюзионистите са категорични, че за да бъдеш добър фокусник трябва преди всичко да вярваш, в това, което правиш.

Веселин Арсен - фокусник: „Да бъде добър манипулатор се изисква не само техника, но и доста психология! Обичам да правя магия, да радвам хората по света и смятам, че това ми е призванието и мисията в живота да раздавам спомени!"
Васил Василев - фокусник: „Най-важното е да отвличаш вниманието на хората. Най-силната ми част е в картите като и любимите ми трикове са с карти също така. Като например това, което мога да покажа..(показва фокус с карти)!"

Кулминацията на тазгодишното издание на „Златна котка" беше един от най-известните и опасни номера на легендарния фокусник Хари Худиниари - „Предизвикателството на смъртта" който беше допълнително усложнен. Магьосникът Дани Меджикс трябваше да се освободи от усмирителна риза, провесен с главата надолу върху капан с ножове и горящо въже.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поскъпват ли продуктите за Великден?
Поскъпват ли продуктите за Великден?
Сирия: Затихващ конфликт или ескалиращо безумие?
Сирия: Затихващ конфликт или ескалиращо безумие?