НОВИНИ

Фестивал на монодрамата започва във Варна

От 2-ри до 8-и август Варна е домакин на Международния фестивал на монодрамата “Към звездите”. Настоящото осмо издание акцентира върху младите и техните изяви в изкуството, защото Варна е Европейска младежка столица. Фестивалът се провежда под егидата на Международния театрален институт със седалище в Ню Йорк, а почетен президент на форума е директорът на Народния театър Мариус Донкин. Спектаките започват в 21 часа, билети могат да бъдат закупени малко преди това на входа на Археологическия музей във Варна.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Малева, Г. Христов
21:00, 02.08.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Фестивалът започва тази вечер в двора на Археологическия музей във Варна със спектакъла на Театрална работилница “Сфумато” “Всичко на масата”. Адаптацията е на Ана Батева, музиката - на Стефан Здравески, а на сцената ще застане актьорът Васил Дуев. В програмата са включени заглавия от последния театрален сезон, но ще има и изненади, разкриха организаторите.

Сава Драгунчев - координатор на фестивала:
“За първи път ще имаме спектакъл от Азербайджан- дебют на Азербайджанският академичен национален драматичен театър.Спектакълът “Юда” от Баку ще има своята премиера във Варна .”
Цветан Николов - финансов директор на фестивала:
“Ние ще се постараем да направим всичко възможно, за да покажем, че сме дошли да правим изкуство.”

“Пилето, което казва "Ку”, “Семьон” и “Колекционерката” са другите заглавия, включени в програмата на фестивала тази година. За 5-и август е предвидено стендъп мъпет шоу, където кукли ще казват нещата, които ние не можем. На следващия ден сцената ще е на разположение на младите звезди от Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Сава Драгунчев - координатор на фестивала:
“Моноспектакли да се правят, се изисква особен талант- трябват особен хъс и качества актьорски. ”

А монодрама в Археологическия музей - това пък е другото предизвикателство, и в същото време очарование, е мнението на участниците във фестивала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп подписа закона за новите санкции срещу Русия
Тръмп подписа закона за новите санкции срещу Русия
Машина ще открива изгнили дървета в столицата
Машина ще открива изгнили дървета в столицата