НОВИНИ

Фестивал на самураи-конници в Япония

За първи път след земетресението от 2011 година в японския град Сома, префектура Фукушима, се проведе традиционният летен фестивал. Тридневното събитие предлага зрелищно шествие със самураи на коне.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
20:12, 24.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Фестивалът започна с възстановка на церемония, извършвана преди началото на всяка битка. 80 души, облечени като самураи с пълно бойно снаряжение, се събраха в един от храмовете в Сома и пресъздадоха древния ритуал.

Водачът на самоотвержените войни обеща полкът му да се грижи за сигурността и да се моли за възстановяването на региона след мощното земетресение от 2011 година и последвалата авария в атомната електрическа централа Фукушима. След това самураите изпиха на екс по една чаша саке, но вместо да се впуснат в тежка битка, превзеха улиците на Сома.

"Фестивалът ми напомня за дядо ми. Той почина, но участваше дълги години в него. Беше един от най-големите му почитатели. Фестивалът е много, много стар, надявам се да продължи вечно", каза посетителка на фестивала.

Парадът на самураите-конници ще завърши със състезание по хващане на знамена. Възстановяването на региона след бедствието от 2011 година макар и бавно продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия ще участва на Олимпиадата в Рио
Русия ще участва на Олимпиадата в Рио
Плажовете без концесионер ще имат спасителни постове
Плажовете без концесионер ще имат спасителни постове