НОВИНИ

"Фестивал на сиренето" посреща гостите на град Сливница

фестивал сиренето посреща гостите град сливница
bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 15.05.2016
Чете се за: 00:41 мин.
Твоята новина

"Фестивал на сиренето" посреща гостите на град Сливница тази събота и неделя (14 и 15 май) в новата спортна зала на гр. Сливница , под мотото "От българско, най-българското - Бялото злато на България".

Организатори на събитието са Община Сливница, Асоциация на млекопреработвателите в България, Българска асоциация на професионалните готвачи, фирма Персонал консулт и Български арт и фолкорен център Нестия.

Той се провежда за втора година, а целта му е да популяризира българското производство на млечни продукти. Присъстващите ще могат да опитат от продукцията на 30 мандри и над 50 фирми.

Всеки, дегустирал определен вид сирене, ще може да го оценява и в края на събитието производителят събрал най-много гласове ще получи "Награда на публиката". Организаторите предвиждат още "Награда на кмета", която ще се връчи на фирмата с най-добро представяне.

Фестивалните дни ще бъдат придружени от изпълненията на различни вокални групи от София и страната, надигравания с хора и ръченици, както и "Мис и мистър фестивал".

Входът и дегустацията са безплатни и всеки посетител може да си закупи сирене, директно от производителя. Кметът на града и организатор на фестивала Васко Стоилков сподели пред журналисти, че мечтата му е чрез това мероприятие "да се да стимулира производството на сирене от мляко и в един момент да изчезнат сирената, които се правят без мляко".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Г. Първанов: Основната задача на АБВ е спечелването на президентските избори
Г. Първанов: Основната задача на АБВ е спечелването на президентските избори
Поредна катастрофа на пътя Русе – Бяла
Поредна катастрофа на пътя Русе – Бяла