НОВИНИ

Фестивал на възможностите започва в центъра на София

Днес Ларгото започна да се преобразува в пространство на изненадващите срещи и предизвикателства. Строежът на лабиринти и работилници там е част от фестивала на възможностите, който започва утре от 11 часа.

Мария Чернева
от Мария Чернева
20:43, 07.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Фестивалът е една подадена ръка от страна на хората с увреждания към всички, да видят техните възможности. Освен това са са подготвили и предизвикателства, под формата на игри как останалите биха се справили с различни задачи ако изпитваха затрудненията, пред които са изправени хората с увреждания. Един забавен начин за промяна в нагласите, като тъмният лабиринт със звуци и видения, в който попадат хората с психични разстройства.

Светлин Гърбатов - Декстрофобия: Изграждаме един лабиринт неговата цел е да демонстрират как се чувстват хората с различни психични отклонения да успеят да се поставят участниците на тяхно място, в техните обувки и поне за малко да могат да влязат в ума им.
Надя Шабани - Център за нестопанско право: В крайна сметка ние решихме да направим този фестивал да покажем, че способностите макар и различни са неща, които могат да ни свържат за да живеем добре заедно, а не да ни разделят.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В България има добри условия за реализиране на бизнес проекти от млади хора
В България има добри условия за реализиране на бизнес проекти от млади хора
Защо Албания не зачита българското малцинство?
Защо Албания не зачита българското малцинство?