Тази вечер и в събота сцената на фестивала на изкуствата посреща световни звезди

Благоевград

Дори дъждът не спря хилядите почитатели на „Франкофолѝ“ в Благоевград.

Големите звезди тази вечер са Айо и Ройшин Мърфи, която помним от 90-е с електронната си музика. Пред нашата камера каза тя, че музиката я кара да се чувства млада:

Ройшин Мърфи: Повече от 22 години се занимавам с музика, мина много време, но попстандартите и всяко ново парче, което записвам, ме кара да се чувствам млада. За мен е предизвикателство всеки път да правя нещо ново и това е най-важното. Искам да предам новите неща и на публиката - това е Ройшин - певица, която се опитва да бъде свободна.
Благоевград се превърна в столица на френската музика

Благоевград се превърна в столица на френската музика

Фестивалът "Франкофоли" създаде страхотна атмосфера, а хиляди аплодираха Имани и Паров Стелар.

За четвърта поредна година Министерството на външните работи подпомага финансово фестивала за френска музика „Франкофоли". От външно министерство подчертават, че отношението на българската държава към франкофонската общност е изключително отговорно.

Започва четвъртото издание на "Франкофоли" в Благоевград

Започва четвъртото издание на "Франкофоли" в Благоевград

Започва четвъртото издание на "Франкофоли" в Благоевград. На 22 и 23 юни фестивалът, който представя едни от най-големите световни звезди, очаква близ...

Георг Георгиев - зам.-министър на външните работи: Самият факт, че толкова популярни изпълнители вече за пореден път избират Благоевград, за да представят своето изкуство и Благоевград се превръща в арена от световен мащаб, показва, че държавата ни наистина се ползва с едно много добро име сред франкофонията.

Фестивалът продължава и утре.