НОВИНИ

Фестивалът "София диша" стартира на 7 август

На 7 август започва седмото издание на традиционния фестивал за градска култура - "София диша". Улиците се затварят за колите и се отварят за хората и културата в града, а за първи път тази година с разрешението на Столичната община за събитието на 28 август ще бъде затворен и булевард "Александър Стамболийски".

Диана Миткова
от Диана Миткова
21:50, 05.07.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още
фестивалът софия диша стартира август

В първата неделя от август артпространството ще завладее ул. "Иван Денкоглу", а на 14 август ще се пренесе на ул. "Московска". 21 август е отреден за ул. "Княз Александър I". На всички тези места идеите си ще представят много млади творци, ще има базар с керамични и текстилни изделия. Също и зона със спортни съоръжения, където ще има и съвети как да спортуваме в градски условия.

Малчуганите пък ще се забавляват в специална детска зона. Фестивалът ще застане и зад редица социални каузи. Сред тях са подкрепа за хората в неравностойно положение, насърчаване на здравословния начин на живот и "Не на насилието върху деца".

Стоян Николов-Зиков - творчески директор на фестивала "София диша": "Ще се надявам София да диша за цяла България, ще се надявам и всички хора и посетители, фенове на събитието да припознаят социалните каузи, зад които застават всяка една от тематичните ни зони и те също да се включат в тях".

В последната неделя на август заради фестивала ще бъде затворен булевард "Александър Стамболийски". И това не е случайно.

Д-р Тодор Чобанов - заместник-кмет на Столична община: "Да покажем на всички гости на града, които обикновено минават именно през тази зона разбира се и на софиянци, че това място може да има съвършено друг облик макар и за малко".

Информация за програмата на летния фестивал ще може да бъде намерена в сайта на събитието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Референдум: Близо 80% очакват диалогът НАТО - Русия да бъде възстановен
В "Референдум": Близо 80% очакват диалогът НАТО - Русия да бъде възстановен
ФБР препоръча Хилари Клинтън да не бъде съдебно преследвана
ФБР препоръча Хилари Клинтън да не бъде съдебно преследвана