НОВИНИ

Фестивалът "Жълтите павета" събира отново световноизвестни изпълнители

Фестивалът "Жълтите павета" събира отново световноизвестни изпълнители на различни стилове, жанрове и направления в съвременната джаз музика. Третото издание на музикалния форум с инициатор и организатор Теодосий Спасов ще се състои на 7 и 8 октомври в клуб "Максим" на театър "Българска армия".

bnt avatar logo
от БТА
09:33, 07.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още
фестивалът жълтите павета събира отново световноизвестни изпълнители

Откриването ще бъде с изпълнение на триото Хайг Язджан, Йотис Кьорцоглу и Вангелис Карипис. Тазгодишното издание е посветено на китарата и нейното присъствие в уърлд и джаз музиката.
Във фестивала ще участват още Енвер Измайлов (Крим), Гасан Мамедов (Туркменистан), Стоян Янкулов, Любо Цанев трио, грузинската група "The Shin", македонският китарист Влатко Стефановски.

Изненадата на фестивала е перкусионистът и китарист Мино Синелу, който е свирил с такива имена като Стинг и Стиви Уондър. В рамките на фестивала ще бъде показана и фотоизложбата на Биляна Станилова.

Първото и второто издание на фестивала също привлякоха едни от най-добрите музиканти, покорили световните сцени, като джаз арфиста Едмар Кастанеда, братя Мигел и Хуан Мартинес, доайена на кубинската пиано-джаз школа Рамон Вале Трио, патрона на фламенкото Давид Дорантес, представителите на балканските корени в джаза Теодора Енаке-Айша, Костас Теодору, Антонис Анисегос, Томас Артурс, Стоматис Стойо Пасопулос, Изет Кизил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застрахователи във Флорида са готови да платят щетите от урагана „Матю“
Застрахователи във Флорида са готови да платят щетите от урагана „Матю“
Знаме с лика на Путин изненада Манхатън
Знаме с лика на Путин изненада Манхатън