НОВИНИ

Фейбук и Туитър обещаха повече средства за засилване на сигурността онлайн

Шефовете на две от най-големите социални мрежи - Фейсбук и Туитър признаха, че реакцията им по отношение на опитите за чуждо влияние върху изборите е била твърде бавна. На изслушване пред Комисията по разузнаването на американския Сенат тази вечер те отчетоха напредък в борбата, обещаха да инвестират повече средства и усилия за засилване на сигурността онлайн.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
21:33, 05.09.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

Ерата на Дивия Запад в социалните мрежи е към края си. С тези думи сенаторът демократ Марк Уорнър откри изслушването, като не спести критики на двамата директори за това, че не само са допуснали чуждестранна намеса по време на кампанията за президентските избори, но дори и след това твърде късно са признали грешката си.

Джак Дорси, главен изпълнителен директор на Туитър: Оказахме се неподготвени и зле оборудвани за необятния мащаб на проблемите, които установихме. Не очаквахме нищо подобно, когато създадохме Туитър преди 12 години. Но приемаме отрицателните последици на това, което се случи в реалния живот и поемаме пълна отговорност да го поправим.

Джак Дорси обяви, че всяка седмица се идентифицират между 8 до 10 милиона съмнителни акаунти и увери, че Туитър не взема решенията си въз основа на политическа идеология. Фейсбук е деактивирал 1.27 милиарда фалшиви профила между октомври 2017 и март 2018 г.

Сигурността никога не е завършен процес - каза Шерил Сандбърг от компанията.

Шерил Сандбърг, главен изпълнителен директор на Фейсбук: Удвоихме броя на хората, които работят за сигурността и безопасността. Сега разполагаме с 20 000 души и сме в състояние да следим сигнали на 50 езика 24 часа в денонощието.

Технологичните гиганти обявиха, че няма да се конкурират това кой ще се справи по-бързо с проблемите на сигурността. От Сената изразиха дълбоко разочарование от факта, че компанията Гугъл не е изпратила представител на изслушването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френският Орсе е най-добрият музей в света
Френският "Орсе" е най-добрият музей в света
Засилени проверки на пътя в празничния ден и през уикенда
Засилени проверки на пътя в празничния ден и през уикенда