Фейсбук отпразнува 15 години от създаването си. История на успеха или проблемен тийнейджър - равносметката за популярната социална мрежа с милиарди потребители е твърде противоречива.

Фейсбук се заражда в общежитие в Харвард, а официалният дебют на социалната мрежа е на 4 февруари 2004 г. Днес компанията е част от всекидневието на една четвърт от човечеството.

Активните потребители са повече от 2 милиарда и 200 милиона, а по един милиард използват всяко от приложенията Инстаграм, УотсАп и Месинджър, които принадлежат към същото "семейство".

Марк Зукърбърг, основател на Фейсбук: Фейсбук порасна, хората по света получиха мощно ново средство, чрез което да бъдат във връзка с хората, които обичат, да чуят техния глас, да създават общности и бизнеси.
"Фейсбук" отчита рекордни приходи

"Фейсбук" отчита рекордни приходи

Потребителите на "Фейсбук" се увеличават, въпреки скандалитe, свързани с кражбата на лични данни и проблемите с контролирането на вредно съдържание.

Отвъд бляскавите резултати обаче през последните две години социалната мрежа бе изправена пред сериозни проблеми - фалшиви новини, намеса в избори, език на омразата, скандал с лични данни.

Джеси Голдхамър, Калифорнийски университет, Бъркли: Това, което започва в една стая в Харвард, е социален експеримент, който днес вече е дълбоко политически. Не мисля, че ръководителите на Фейсбук осъзнават начините, по които платформата може да бъде използвана, включително за злоупотреби от хора, които не се интересуват от споделянето на снимки с котенца.
Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг няма да подава оставка

Собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг няма да подава оставка

Главният изпълнителен директор на Фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че не предвижда да подаде оставка като председател на борда на директорите на компания...

Едно от най-сериозните предизвикателства, пред които се изправи Фейсбук, бе скандалът с личните данни на милиони потребители, използвани неправомерно от базираната в Лондон консултантска компания "Кембридж Аналитика".

Заради скандала напусна директорът по сигурността на Фейсбук, а основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг трябваше да отговаря пред Европейския парламент, но и пред американския Конгрес.

Въпреки трусовете компанията отчита рекордна печалба от 22 милиарда долара, а богатството на Марк Зукърбърг се оценява на 62 милиарда долара.

Фейсбук: Засегнатите от пробива в сигурността профили са по-малко от 50 милиона

Фейсбук: Засегнатите от пробива в сигурността профили са по-малко от 50 милиона

Фейсбук ревизира данните за броя на профилите, засегнати при пробива в сигурността преди две седмици - от 50 те вече са 29 милиона. Хакерите са успели...