НОВИНИ

Фил Колинс се завръща на сцената след 10-годишно отсъствие

Известният барабанист и певец обяви на пресконференция в Лондон, че ще направи турне през 2017-а година. Авторът на хитовете "In The Air Tonight" и "Against All Odds" ще направи 5 концерта в Лондонския Роял Албърт Хол през юни, след това 2 в Kьолн и накрая 2 в Париж.

bnt avatar logo
от Калоян Лулчев
10:58, 18.10.2016
Чете се за: 01:12 мин.
Още
Фил Колинс се завръща на сцената след 10-годишно отсъствие

Колинс обяви своето оттегляне през 2011, след като увреждания на нерви на ръцете му попречиха да продължи да свири на барабани. Въпреки че е възвърнал част от способностите си, той заяви, че е малко вероятно да седне зад барабаните по време на турнето.

"Мисля, че само ще пея. Надали ще мога вече да свиря както преди."

Колинс, вече на 65, ще репетира емблематичния бийт на "In The Air Tonight" на "барабани в гаража" , защото това е нещо, което е почувствал, че трябва да направи.

"Въпросът е да възстановя силата си"

15 годишният му син, Никълъс, ще седне на мястото на баща си.

"Никълъс все още се учи, но вече е фантастичен барабанист" каза Фил Колинс.

Миналата година, Колинс направи експериментално завръщане с едно участие за своята фондация "Little Dreams". На този концерт Никълъс свири на барабаните и "всички от групата са били много впечатлени". Звездата изпя две песни на откриването на US Open през август.


;;;

Фил Колинс е имал сингли в топ 40 на Великобритания от всеки друг артист от 80-те . Той се появява на сцената първо като барабанист и после фронтмен на Генезис. Прави своя солов дебют през 1981 година, с албума "Face Value", който включва и хит сингъла "In The Air Tonight". Други негови хитове са "Easy Lover", "You Can't Hurry Love", "One More Night" и "Аnother Day In Paradise". Той обаче омаловажава своя статут на "осемдесетарски нежен баладист"

"Хората мислят за мен, като за лъскава BMW музика. Това е погрешно схващане" заяви той на пресконференция за предстоящото турне.
;

Концерите в Роял Албърт Хол са на 4,5,7,8 и 9 юни. В Кьолн са на 11 и 12, а в Париж на 18 и 19 юни. Билетите се пускат в продажба на 21 октомври, а биографията на Колинс "Not Dead Yet: The Autobiography" ще бъде публикувана по-късно тази седмица.

;
"Мислех, че ще се оттегля спокойно. Но благодарение на феновете, семейството ми и подкрепата на някой невероятни артисти, аз преоткрих страстта си към музиката и изпълненията. Промених си мнението. Живея с младите си деца и те искат да правя нови неща и не виждам причина да не го направя.", каза Колинс

С характерната за Колинс ирония, турнето му ще се казва " Not Dead Yet Live" ( "Не съм умрял, все още" )

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излъчиха 600-ия епизод на Семейство Симпсън
Излъчиха 600-ия епизод на "Семейство Симпсън"
Русия и Сирия спряха ударите над Алепо преди обявената хуманитарна пауза
Русия и Сирия спряха ударите над Алепо преди обявената хуманитарна пауза