НОВИНИ

Филип Попов: Законопроектът на ГЕРБ за мажоритарния вот е популизъм и демагогия

БСП не е против мажоритарния вот. "Ние сме за смесена избирателна система 50:50. Тази наша позиция е последователна. Ние сме против така внесения законопроект от ГЕРБ, защото считаме, че това което са внесли е популизъм и демагогия". Това каза в предаването "Още от деня" секретарят на ПГ на БСП, зам.-председател на комисията по правни въпроси в НС Филип Попов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:29, 11.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Попов уточни, че според експерти, така предложените текстове в законопроекта още в предишния парламент не отговарят на действителността в България и ще имат много тежки последици за политиката, икономиката и изобщо за развитието на България.

- Какво представлява мажоритарния избор в два тура и то с абсолютно мнозинство?
Попов даде пример с настоящия парламент: "Тези народни представители, на които им се случи нещо непредвидено или отидат в някое министерство, за техните места ще трябва да се проведе отново избор в населеното място, от което са били избрани. Може да се случи така, че при тези нови избори управляващото мнозинство да загуби и тогава можем да попаднем в една безконечна спирала от нови избори. От една страна това ще струва много пари на държавата, а от друга ще доведе до една дестабилизация на държавата", поясни Филип Попов.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повишават знанията на ученици от пловдивския квартал „Столипиново“
Повишават знанията на ученици от пловдивския квартал „Столипиново“
ДРУГИТЕ новини: Ледено царство
ДРУГИТЕ новини: Ледено царство