Филмът за дядо Добри "Тихият Ангел" е на финалната си права. До края на август лентата ще бъде окончателно завършена, след което ще бъде показана на международни фестивали, а през следващата година тръгва по кината у нас. БНТ2 първа ви показва...

Филмът за дядо Добри "Тихият Ангел" е на финалната си права. До края на август лентата ще бъде окончателно завършена, след което ще бъде показана на международни фестивали, а през следващата година тръгва по кината у нас. БНТ2 първа ви показва ексклузивни кадри от новия филм за дядо Добри.

Екипът на филма монтира последните кадри от лентата "Тихият Ангел". Плодът на двугодишната работа на автора и режисьор Неди Джон Крос е преминал през много трудности - от финансиране и избор на екипи, до музиканти и участници. Най-важното за Джон Крос е, че ще може да покаже другото лице на България чрез доброто, което е направил един свят човек. Надява се, че филмът да накара хората да извършват повече добри постъпки по примера на дядо Добри. Както се е случило и със самия режисьор.

"Дядо Добри, не филмът, а целият дядо Добри мен ме промени уникално на 180 градуса, мога да кажа, с присъствието на този свят, с мисълта, с даването на хора, с взимането от хора", казва Неди Джон Крос.

Филмът е завладяващ разказ за живота на 102-годишния благ старец Добри Добрев от село Байлово. Тихият ангел е доказателство за това, че независимо в какво време живеем, можем да изживеем дните си по стъпките Господни.

"Искам хората, които гледат филма, да се замислят как живеем в този свят и как може да е, както е дядо Добри - само с любов, само с доброта", споделя режисьорът.

Във филма "Тихият ангел" участват актьори, хора от улицата, музиканти, политици, свещеници и  митрополити. В него зрителите за първи път ще видят и дъщерята на дядо Добри, която разказва за баща си.