НОВИНИ

​Филмът "Формата на водата" с 13 номинации за наградите "Оскар" (ГАЛЕРИЯ)

"Формата на водата" на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо получи 13 номинации за наградите "Оскар", сред които във водещата категория за най-добър филм, предадоха световните агенции.

Николай Танев
от Николай Танев Източник: БТА
17:23, 23.01.2018
Чете се за: 01:17 мин.
Още

Освен "Формата на водата" с номинации за най-добър филм са "Призови ме с твоето име", "Най-мрачният час", "Дюнкерк", "Бягай!", "Лейди Бърд", "Призрачна нишка", "Вестник на властта" и "Три билборда извън града".


Сали Хокинс за "Формата на водата", Франсис Макдорманд за "Три билборда извън града", Марго Роби за "Аз, Тоня", Сирша Ронан за "Лейди Бърд" и Мерил Стрийп за "Вестник на властта" са номинирани за "Оскар" в категорията за най-добра актриса, предадоха световните агенции.


С номинации за най-добър актьор са Тимъти Шаламе за "Призови ме с твоето име", Даниъл Дей-Луис за "Призрачна нишка", Даниел Калуя за "Бягай!", Гари Олдман за "Най-мрачният час" и Дензъл Уошингтън за "Роман Дж. Израел".


Грета Гъруиг стана едва петата жена в историята на наградите "Оскар", получила номинация в категорията за най-добър режисьор, предаде Асошиейтед прес.

Гъруиг е номинирана за "Лейди Бърд". Режисьорката ще се съревновава за приза с Кристофър Нолан за "Дюнкерк", Джордан Пийл за "Бягай!", Пол Томас Андерсън за "Призрачна нишка" и Гийермо дел Торо за "Формата на водата".

Междувременно Рейчъл Морисън стана първата жена в историята на наградите, номинирана в категорията за операторско майсторство. Морисън получи номинация за работата си над филма "Затънали в кал" ("Mudbound").


Певицата Мери Джей Блайдж е сред номинираните за "Оскар" в категорията за най-добра поддържаща роля, предаде Асошиейтед прес. Блайдж е номинирана за изпълнението си в "Затънали в кал" ("Mudbound"). Певицата ще се съревновава за отличието за най-добра актриса в поддържаща роля с Алисън Джани за "Аз, Тоня", Лесли Манвил за "Призрачна нишка", Лори Меткалф за "Лейди Бърд" и Октейвия Спенсър за "Формата на водата".


Прочутият композитор Джон Уилямс е сред номинираните за "Оскар" в категорията за оригинална музика за "Междузвездни войни: Последните джедаи", предаде Асошийтед прес.

Уилямс ще се съревновава за отличието с Ханс Цимер за "Дюнкерк", Джони Грийнууд за "Призрачна нишка" ("Phantom Thread"), Александър Депла за "Формата на водата" и Картър Бъруел за "Три билборда извън града".


Наградите "Оскар" ще бъдат раздадени за 90-и път на 4 март на церемония в театър "Долби" в Лос Анджелис. Водещ на шоуто ще бъде комикът Джими Кимъл. Една номинация не достигна на филма "Формата на водата", за да се изравни с рекордьорите "Всичко за Ева", "Титаник" и "La La Land", които имат по 14.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старата турска баня в Пловдив няма да се събаря
Старата турска баня в Пловдив няма да се събаря
В Давос обсъждат климатичните промени, тероризма и протекционизма
В Давос обсъждат климатичните промени, тероризма и протекционизма