НОВИНИ

Филмът "Посоки" на Стефан Командарев на фестивала в Сараево

Филмът "Посоки" на режисьора Стефан Командарев с премиера на Балканите. След успеха в Кан лентата беше включена в конкурсната програма на още един престижен фестивал - в Сараево.

Айше Сали
от Айше Сали
22:55, 15.08.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
филмът посоки стефан командарев фестивала сараево

Филм, който въпреки универсалните послания, може да бъде разбран най-добре там, където историята сякаш излиза от големия екран и се слива с нашия живот. Защото на Балканите търсенето на смисъл и упование срещу суровия живот е най-силно.

В лутане като по "Посоките", по които минават героите на Стефан Командарев и почти цялото българско общество. След дългите и бурни аплодисменти в Кан звездният състав влезе в светлините на прожекторите и на филмовия фестивал в Сараево.

Стефан Командарев, режисьор на "Посоки": Много сме развълнувани най-вече, защото това е премиера на филма за региона, за тази част на Европа. Иска се, че тази вечер зрителите да почувстват нашата надежда - че можем да превърнем нашите страни в по-добри места.
Асен Блатечки, актьор: Какво е по-различното на този филм ли? Всичко беше заснето само в един кадър. Имахме много репетиции и само един ден за снимане. Беше много интересно!
Севда Шишманова, програмен директор на БНТ1: Това е едно от нашите задължения, защото трябва да даваме 10% от нашия бюджет за производство на филми. Част от тях са наши продукции - на БНТ. Има сериозни документални и игрални филми, но голяма част от тези средства, около 20%, отиват за подпомагане на копродукции. Филмът "Посоки" е част от тях.

Фестивалът в Сараево продължава до 18 август. А дали българският филм ще се завърне с награда, предстои да разберем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски самолет се приземи извънредно заради запалена цигара
Руски самолет се приземи извънредно заради запалена цигара
И Унгария официално е в списъка на засегнати от кризата със заразените яйца
И Унгария официално е в списъка на засегнати от кризата със заразените яйца