НОВИНИ

Режисьорският дебют на Мариан Вълев "Лошо момиче" в кината от 12 април

След успеха на семейната драма „Денят на бащата“, която се излъчва в ефира на БНТ, обществената медия представя нова продукция. „Лошо момиче“ е първият пълнометражен филм на Мариан Вълев като сценарист и режисьор и ще се завърти в киносалоните в страната от 12 април.

bnt avatar logo
от БНТ
17:00, 26.02.2019
Чете се за: 01:26 мин.
Още

Лентата продължава серията от продукции на БНТ на социална тематика и разглежда болезнената тема за конфликтите между родителите и техните деца. Още преди официалната си премиера, „Лошо момиче“ вече е забелязан от киносредите и получи покана за представяне на международния филмов фестивал "София филм фест".

;

Сценарият е базиран на истински истории. В ролята на главната героиня Жанета влиза Любомира Башева, позната на зрителите на БНТ от хитовата поредица „Под прикритие“.

Жожо, както я наричат всички, е талантлива състезателка по художествена гимнастика, която се пречупва пред амбициите на майка си (Станислава Армутлиева) да бъде най-добрата. В живота на Жожо настъпват драматични промени, след като става жертва на насилие. Тя започва да употребява наркотици и заменя залата със стриптийз клуб. В опитите си да намери своето място под слънцето момичето се изправя срещу най-могъщия си враг – самата себе си.

;

Звездният каст на „Лошо момиче“ включва още: Деян Донков, Георги Кадурин, Елена Телбис, Диляна Попова, Велислав Павлов, Дария Симеонова. Във филма специално участие имат и националните състезателки по художествена гимнастика, както и Бранимира Маркова (главен мениджър на националния отбор по художествена гимнастика - индивидуално) и Илиана Раева (председател на УС на Българската федерация по художествена гимнастика).

Мариан Вълев, сценарист и режисьор на "Лошо момиче": Исках да разкажа нещо истинско, нещо от живота ни - това ме вълнува като сценарист и режисьор. Всички герои във филма имат своите прототипи. Някои от образите са събирателни, но пак стъпват върху съдбата на хора от истинския живот.
;

Оператор на „Лошо момиче“ е Антон Бакарски („Възвишение“, „Лов на дребни хищници“, „Под прикритие“, „Четвърта власт“ и др.). За да бъде постигнат максимален реализъм при заснемането на сцените от филма, действието се развива на различни локации в София. „Позволиха ни да снимаме не само в самата зала по художествена гимнастика, където тренира националният ни отбор, но получихме достъп и до сградата на Националната следствена служба.“ – допълва Мариан Вълев.

Към любопитните подробности от снимачния процес се добавя и фактът, че Любомира Башева тренира пет месеца художествена гимнастика, за да може да изпълни без дубльор цялото си съчетание от филма, което е поставено от световната ни шампионка Лили Игнатова.

;

Лошо момиче“ е продукция на Българската национална телевизия, а изпълнителен продуцент е Нина Алтъпармакова. Разпространител на филма е „А Плюс Филмс“.

Вижте разговора с режисьора и сценарист Мариан Вълев и главния продуцент на ПЦ „Студия Екран“ БНТ – Боряна Пунчева, които разкриха подробности за филма „Лошо момиче“ в предаването „Култура.БГ“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слушалки-преводач и крушка с 16 милиона цвята показаха в Барселона
Слушалки-преводач и крушка с 16 милиона цвята показаха в Барселона
На 27 февруари от 15.00 часа гишетата за регистрация на КАТ няма да работят
На 27 февруари от 15.00 часа гишетата за регистрация на КАТ няма да работят