НОВИНИ

Филмът "Радиограмофон" - пътуване към свободата и музиката

Да вървиш пеша от родопско село до Пловдив, за да може синът ти да слуша рок. Трудният път в търсенето на радио е част от изпитанията в "Радиограмофон". Филмът тръгва по кината от 4 май, а с него Рузие Хасанова прави своя режисьорски дебют. БНТ е копродуцент.

Айше Сали
от Айше Сали
20:50, 02.05.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

"Радиограмофон", с който чуваш отвъд клишетата за тоталитарния режим, забранения рок и насилствената смяна на имената. Пътуването към свободата и музиката започва от малко родопско село. В него можеш да се отречеш от себе си или да платиш с живота си. Но само ако знаеш кой си, ще стигнеш до щастливия край.

Рузие Хасанова, режисьор: Това което ме грабна в цялата история е как дядо ми наистина е вървял този път до Пловдив, за да купи радиограмофон за вманичения си по рока син, но и за себе си - за да слуша ВВС и радио "Свободна Европа".
Александър Хаджиангелов, актьор: Музиката е едно от най-силните неща, които могат да съществуват. Не една и две революции са го показвали и това през годините. Всичките тези през различни музикални явления през годините са един бунт и свобода.
Яна Титова, актриса: Освобождаването от цялата суета, която ни обградила в целия живот, беше невероятен плюс, който някак си само в този филм успя да се случи.
Стефан А. Щерев, актьор: Свободата не може да бъде отнета. Свободата може да бъде наложена - може да бъде придобита, но и заслужена. И това го разбирам с всеки изминал ден, но мисля, че чрез филма ще достигне и до зрителите.

С "Радиограмофон" Рузие Хасанова търси честотата, на която мненията за миналото съвпадат. А на нея звучи музика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благородна постъпка: Полицаи от Кърджали помогнаха на изпаднало в беда семейство
Благородна постъпка: Полицаи от Кърджали помогнаха на изпаднало в беда семейство
Нова схема за измами - с разваляне на едри банкноти
Нова схема за измами - с разваляне на едри банкноти