НОВИНИ

Финал на бизнес форума "Изгряващи звезди" за младежи

Повече от 500 ученици и студенти се включиха във финалния етап на бизнес форума за млади предприемачи на Джуниър Ачийвмът "Изгряващи звезди". Той се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев в София Тех парк. Най-добрата ученическа и студентска компания ще представят страната ни на международните състезания за млади предприемачи.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
16:20, 03.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Христо, Гавраил и Теодор от Американския университет са част от създателите на софтуерната компания "Центроида", която президентът Росен Плевнелиев отличи с наградата "Най-добра студентска компания" за тази учебна година.

Гавраил: "Това, което сме разработили е система за професионални домоуправители - софутер, който да им помага да извършват по-лесно своите процеси, да оптимизира тяхната работа и тази на техните мениджъри, касиери, включително и на техните клиенти."

Критериите, по които журито е оценявало участниците са за иновативност на идеята, предприемачески техники, финансово прогнозиране, маркетинг и управление на фирмите. Именно по тези показателите, компанията "Центроида" е изпъкнала сред останалите участници, коментира Джеймс Йоловски, който е част от журито.

Джеймс Йоловски: "Те наистина показаха в най-пълен план, че във всеки един от тези критерии са се справили страхотно и всъщност те са се насочили към един изключителнмо актуален сектор и към един актуален проблем."

В края на месеца най-добрите компании сред гимназистите и студентите ще представят страната ни на международните форуми за млади предприемачи на Джуниър Ачийвмънт

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Турция срещу резолюцията на германския Бундестаг
Протести в Турция срещу резолюцията на германския Бундестаг
Расте броят на жертвите от потопа в Европа
Расте броят на жертвите от потопа в Европа