НОВИНИ

Финална среща при президента в месеца на политическите консултации

Важното за ГЕРБ тази година е да бъдат продължени реформите в съдебната система, енергетиката и образованието. Това обяви Цветан Цветанов след срещата с президента Плевнелиев. Консултациите на държавния глава с парламентарно представените политически сили приключиха днес след разговора с ръководството на парламентарната група на ГЕРБ. Президентът Плевнелиев ще обобщи резултатите от срещите на 18 март в обръщение към Народното събрание.

Вера Александрова
от Вера Александрова
17:47, 09.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Потенциалната здравна заплаха за България във връзка с миграционния натиск в непосредствена близост до българските граници беше тема от срещата на държавния глава с ръководството на ГЕРБ.

Цветан Цветанов, председател на на ПГ на ГЕРБ: Това, което наблюдаваме в момента на гръцко-македонската граница има предпоставки за епидемия и за инфекциозни заболявания, които са забравени в годините.

От ГЕРБ смятат, че трябва да се засили координацията между институциите и да се вземат превантивни мерки. Цветанов отбеляза, че ВМА е изключително добре подготвена в това отношение.

В отговор на журналистически въпрос, Цветан Цветанов специално подчерта приноса на президента Плевнелиев за това страната да премине спокойно през предсрочните парламентарни избори през 2014 година.

Цветан Цветанов - председател на на ПГ на ГЕРБ: Президентът беше натоварен с една отговорност, която президент през последните 26 години не беше натоварван. Мога да кажа, че даваме висока оценка за президента на страната.

Според ГЕРБ консултациите при държавния глава с парламентарно представените политически сили са една добра традиция, която подобрява диалога и координацията между институциите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ураганен вятър отнесе покривите на над 30 къщи в димитровградски квартал
Ураганен вятър отнесе покривите на над 30 къщи в димитровградски квартал
Съюзът на съдиите: Прави се опит за накърняване независимостта на съда
Съюзът на съдиите: Прави се опит за накърняване независимостта на съда