НОВИНИ

Финални преговори между ГЕРБ и СДС за евроизборите

Финални преговори между ГЕРБ и СДС за обща листа на кандидатите за Европейските избори. СДС ще представи пред ГЕРБ двете си номинации. Партиите вече водиха разговори за съвместно участие в евровота. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща СДС да получи в листата място за двама кандидати, като единият да е на избираема позиция. Предстои подписването на политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите Европейски избори на 26 май. Вижте повече подробности от Надежда Василева, която е в централата на управляващата партия.

Надежда Василева
от Надежда Василева
06:00, 28.03.2019 (извънредно)
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

За срещата пристигнаха премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов, както и лидерът на СДС Румен Христов, придружаван от Владимир Кисьов.

Очаква се след преговорите да стане ясно кое място в листата ще получи СДС и кои ще бъдат кандидатите на десницата.

Големият въпрос е кой ще смени Цветан Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ, след като вчера той обяви, че подава оставка и напуска парламента.

Очакваме и първи коментар на премиера Бойко Борисов за случващото се след скандала с имотите на властта и последвалите оставки на висши кадри от ръководството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС решава окончателно за дълговете на вероизповеданията
НС решава окончателно за дълговете на вероизповеданията
Австрия потвърди връзка между крайнодясна групировка и нападателя от Крайстчърч
Австрия потвърди връзка между крайнодясна групировка и нападателя от Крайстчърч