Финални преговори между ГЕРБ и СДС за обща листа на кандидатите за Европейските избори. СДС ще представи пред ГЕРБ двете си номинации. Партиите вече водиха разговори за съвместно участие в евровота. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща СДС да получи в листата място за двама кандидати, като единият да е на избираема позиция. Предстои подписването на политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите Европейски избори на 26 май.

Вижте повече подробности от Надежда Василева, която е в централата на управляващата партия.

За срещата пристигнаха премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов, както и лидерът на СДС Румен Христов, придружаван от Владимир Кисьов.

Очаква се след преговорите да стане ясно кое място в листата ще получи СДС и кои ще бъдат кандидатите на десницата.

Големият въпрос е кой ще смени Цветан Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ, след като вчера той обяви, че подава оставка и напуска парламента.

Очакваме и първи коментар на премиера Бойко Борисов за случващото се след скандала с имотите на властта и последвалите оставки на висши кадри от ръководството.

Номинациите на СДС за евролистата с ГЕРБ са готови

Номинациите на СДС за евролистата с ГЕРБ са готови

СДС определи номинациите си за общата листа за евроизборите с ГЕРБ. Кои са избраните обаче, от синята партия не пожелаха да кажат, това ще стане ясно...