НОВИНИ

Финалните пледоарии по делото срещу Емилия Ковачева ще са в петък

2 години и половина след побоя на 4-дневната Никол, съдът приключи събирането на доказателства и насрочи финалните пледоарии по делото. Те ще бъдат изслушани в петък.

bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 13.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Подсъдима по делото, за опит за умишлено убийство на новороденото бебе е акушерката Емилия Ковачева. Прокурорът Николай Христов се отказа от антропологичната експертиза, която се бави от няколко месеца. Той заяви, че обвинението разполага с достатъчно доказателства и не иска излишно да се проточва процеса.

Експертизата трябваше да изследва записа от камерите в отделението, на който се вижда как новородената Никол е бита с шишето за хранене. На заседанието днес беше разпитана санитарка от болницата, която за пореден път разказа за недостига на персонал и извънредните дежурства.

Приета беше и допълнителна техническа експертиза на записите. Тя беше поискана от защитата, в опит да докаже, че те не са автентични. Вещите лица бяха категорични, че няма данни и възможност записите да са манипулирани.

;
Николай Христов, прокурор: За мен фактът, че Ковачева е била на работа и тя е причинителят на тези увреждания, е безспорен. Всички онези доказателства - гласни, писмени, веществени - говорят едно - авторът на престъплението, в което е обвинена Ковачева, е самата тя.
Владислав Янев, адвокат: Прокурорът вместо да е категоричен, би трябвало да спази закона и да вземе по законен ред всички автентични доказателства. Законът е категоричен, че наказателното производство може да се проведе само чрез събиране на доказателства при спазване на реда в закона. Това не е спазено.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще се присъедини към Рамковата конвенция на етиката в туризма
България ще се присъедини към Рамковата конвенция на етиката в туризма
Проверяват газови уреди в ресторанти и кафенета в близост до училища
Проверяват газови уреди в ресторанти и кафенета в близост до училища