НОВИНИ

Финансови бонуси за работници, които не отсъстват

Финансово стимулиране за служители, които не излизат често в болнични - такава политика е въвела голяма международна фирма, произвеждаща части за енергийната автоматизация. Всички нейни работници имат допълнително здравно осигуряване, а всеки болничен лист трябва да се представи и на лекаря в завода. По този начин служителите получават адекватна подкрепа при повишена заболеваемост, а работодателят се предпазва от злоупотреби с болнични.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Росица Колева
18:55, 03.11.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

За да няма злоупотреба и да е сигурно, че работникът ще получи адекватно и навременно лечение, той трябва да представи болничния си лист пред медицинско лице от фирмата, обясняват от отдела по човешки ресурси.

Мария Никовска, отдел човешки ресурси: Прави анкета със служителя, за да разбере какви са били проблемите и как може да се помогне на служителя, за да не се случва повече и ако има нужда къде да го насочи към допълнителни прегледи и изследвания.

Допълнителните прегледи и изследвания не тежат финансово на работника, защото фирмата е сключила договори за допълнително здравно осигуряване. Служителите получават и парични бонуси, ако не отсъстват.
От следващата година в кариерните академии на фирмата ще бъдат включени и студенти от Техническия университет, на които ще се предлага обучение и ангажимент за работа.

Елена Ватрачка, отдел Човешки ресусрси: Добри партньорства между образователните институции – университети, техникумите и работодателите. За нас това е много бърза мярка, която бързо би могла да спомогне, оттам насетне разработването на учебни програми включително в програмите на различни специалности и университети на теми, които към днешна дата са валидни и нужни за бизнеса.

Фирмата е от малкото в страната, която не изпитва недостиг на работници. Сега тя ще получи над 300 000 лв. европейско финансиране за да подсигури още по-добри условия на труд и повече маршрути за организирания безплатен транспорт на служителите. Освободените средства ще бъдат инвестирани в повишаване на квалификацията на екипите и в по-богати социални пакети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хванаха близо 13 тона свинско и телешко месо с изтекъл срок на годност
Хванаха близо 13 тона свинско и телешко месо с изтекъл срок на годност
Тома Биков: Не желаем да водим война с БСП
Тома Биков: Не желаем да водим война с БСП