Министрите на финансите от ЕС се събират днес на първото си заседание след отхвърлянето на италианския бюджет. Предвидено е те да обсъдят активизирането на икономическото сътрудничество на ЕС с Иран, съобщи външнополитическата служба на ЕС.

Министрите ще разгледат начини за подкрепа на европейските компании да водят законен бизнес с Иран въпреки новите санкции на САЩ, които влизат в сила днес, се казва в съобщението. То бе разпространенов отговор на решението на Вашингтон да не прави изключение за страните от ЕС от новите санкции за износ на ирански петрол.

Ще бъде проведена допълнителна работа, за да се подкрепят икономическите оператори, водещи законен бизнес с Иран въз основа на законодателството на ЕС.

Министрите на финансите ще разгледат този въпрос на днешната си среща. Общата ни решимост е да продължим да вървим непоколебимо по този път, е посочено в съобщението на ЕС.

Влизат в сила новите по-строги санкции на САЩ срещу Иран

Влизат в сила новите по-строги санкции на САЩ срещу Иран

От днес влизат в сила новите по-строги санкции на САЩ срещу Иран. Износът на ирански петрол и финансовите трансакции с Техеран са под прицела на Вашин...