НОВИНИ

Финансовият министър е открил разлики в задълженията на НЗОК

Колко са дълговете на Здравната каса? Въпросът днес има нов отговор - Финансовият министър Владислав Горанов е открил разлики в сумата на задълженията, която управителят на касата Камен Плочев заявява, и реалната по документи. Горанов е изпратил и официално писмо до всички ангажирани институции включително Министерство на здравеопазването.

bnt avatar logo
от БНТ
17:36, 22.02.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В писмото си до парламента проф. Камен Плочев казва, че към края на януари касата дължи 133,6 млн. лв. за лечение на българи в чужбина. В същото време според финансовия министър Владислав Горанов - задълженията на ежемесечна база са за 7,6 милиона лева. Горанов недоумява каква е тази разлика от 126 милиона лева.

Той казва, че ако данните на проф. Плочев са верни, трябва да бъдат спрени преговорите по новия рамков договор до изготвяне на погасителен план на задълженията. От Здравната каса съобщиха за "По света и у нас', че са започнали да изготвят справки и анализи върху финансите. Сезирали са се от становището на министър Горанов и до дни ще излязат с официална позиция.

Председателите на Лекарския съюз Венцислав Грозев и на Зъболекарския Николай Шарков обвиниха управителя на Касата Камен Плочев, че се опитва да осуети подписването на рамковия договор и поискаха до края на деня да оповести колко са реалните дългове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма сериозни щети от земетресението в Асеновградско
Няма сериозни щети от земетресението в Асеновградско
Безработните в Северозапада са намалели с 5000 в сравнение с началото на 2017 г.
Безработните в Северозапада са намалели с 5000 в сравнение с началото на 2017 г.