НОВИНИ

Финансовият министър няма притеснения да бъде разсекретен докладът на ДАНС

Финансовият министър Владислав Горанов няма притеснения да бъде разсекретен докладът на ДАНС за акцизната информационна система. Той ще бъде обсъден от две парламентарни комисии в понеделник.

bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 19.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Горанов отхвърли твърденията на левицата за загубени милиони левове от акцизи на горива. Той посочи, че според прокуратурата няма данни за извършено престъпление.

Отчетените слабости са технологични и са свързани с възможността системата да бъде манипулирана отвън от злонамерени атаки. За допълнително успокоение, министърът ще предложи на агенция Митници да възложи и външен одит.

Владислав Горанов - министър на финансите: Всяка система крие рискове да бъде пробита отвън, спомнете си на ЦРУ колко данни изтекоха. Съвременният технологичен свят и киберпрестъпленията са потенциална опасност, която се засилва всеки ден. Но ние не сме вървяли след събитията, ние сме предприели мерки и не случайно сме насочили вниманието на службите, за да ни помогнат и те с тяхната експертиза, и всичко, което сме открили като слабости е отстранено отдавна. Крайният резултат - милиарди повече приходи, увеличаване на събираемостта като дял от БВП с над 10%.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Федералните институции на САЩ са пред финансова парализа
Федералните институции на САЩ са пред финансова парализа
Експерти изясняват колко са скривалищата в училищата в Русе
Експерти изясняват колко са скривалищата в училищата в Русе