НОВИНИ

Финансовото ведомство поиска разсекретяване на доклада за КТБ

Министър Владислав Горанов е отправил искане до международната консултантска компания "Аликс Партнърс" за съгласие от тяхна страна, за да бъде оповестен изготвеният от компанията доклад за активите на банката, съобщават от пресцентъра на министерството на финансите.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
15:01, 15.02.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Искането министър Горанов е аргументирал с обществения интерес за даване на гласност на заключенията, независимо от притесненията, че разсекретяването на факти от доклада би могло да навреди на процеса по събиране на масата на несъстоятелността на банката.

От финансовото министерство припомнят, че международната компания беше наета миналото лято и ангажирана от синдиците на КТБ, за да проведе разследване и да проследи активи на банката, с които тя се е разпоредила в нарушение на закона и на добрите банкови практики, както да препоръча действия за възстановяването им. Проверката за магистратските депозити в КТБ днес започна в Етичната комисия на ВСС. От синдиците ще бъде изискана актуална информация за влоговете, ако е възможно само за действащи магистрати и по години, за да може да се установи дали има разминаване в декларациите за имущество. ВСС ще пише и на Сметната палата и на НАП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН обсъди новите учебни програми с учители от Враца
МОН обсъди новите учебни програми с учители от Враца
Първи случай на зараза с вируса Зика в Русия
Първи случай на зараза с вируса Зика в Русия