В девет училища в Пловдив и областта, въпреки началото на учебната година, ремонтите продължават. Строителните дейности обаче няма да пречат на учебния процес, гарантират от Регионалното управление по образованието в Пловдив. Не така стоят нещата в една от трите езикови гимназии в града, където фирмата-изпълнител на проект за енергийна ефективност, е довършила едва 20 процента от ремонтните дейности, а община Пловдив задейства процедура по прекратяване на договора.

Ще се наложи ли преместване на учениците в друга сграда или ще се търсят варианти за промяна в учебните графици, какви неудобства създава ситуацията за ученици и учители - отговорите от Мариела Хубинова.

Директорът на Английската гимназия Николай Радев каза, че 5 години са чакали за този проект, като бенефециент е Община Пловдив. Фирмата е позната с подобна ситуация, когато не довършили работата по детска градина преди няколко години.

По думите му няма опасност за децата, като големият проблем е, че радиаторите не са вързани, покривите не са довършени, а в общежитията въобще няма радиатори.