НОВИНИ

Фирмата превозвач подозира конкуренти за атаката по автобусите в Пловдив

Отново обстрелваха автобус от Градския транспорт в Пловдив - трети рейс от линия 66 бе атакуван рано тази сутрин, най-вероятно отново с прашка. В превозното средство не е имало пътници, счупено е задното стъкло. Вчера на същото място с прашка бяха счупени прозорците на два други автобуса на същата фирма.

bnt avatar logo
от Росица Колева
17:12, 16.05.2017
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

От превозваческата фирма подозират, че атаката е организирана от конкуренти. Фирмата обслужва от няколко дни тази линия до обявяването на конкурс от общината. Подозренията са, че по този начин се правят опити да бъдат сплашени, за да не участват в конкурса.

Костадин Тотков - ръководител „Транспорт" във фирмата превозвач
„Всичко е умишлено извършено и целенасочено, защото в същия район има и други линии, които обслужват тази зона, но върху тях няма посегателства"
Петко Ангелов, собственик на фирмата превозвач
„След като получихме да обслужваме линията започнаха инцидентите. И това са чисто нови автобуси, които са дошли от завода - на първи курсове излизат и вече са вън от строя. При така създалата се ситуация ние ако нямаме резерви, не можем да изпълняваме към общината дадените маршрути. Уведомили сме прокуратура, уведомили сме втори път полицията и очакваме, ние имаме резерви 10 рейса, няма да могат нито да ни сплашат, нито да спре обслужването на линиите"

Конкурсът за общо 13 линии на градския транспорт в Пловдив в момента се бави заради обжалване. От пострадалата фирма обаче са категорични, че ще участват в него, като за целта са закупили 45 нови автобуса. Превозвачът заяви, че от следващата седмица ще въведе допълнителни мерки за сигурност в своите превозни средства. Хората, които ползват градски транспорт на злополучната първа спирка обаче бяха доста притеснени от инцидентите.

„Внуците ми пътуват тука, как няма да се притеснявам. Аз в Испания като бях камери навсякъде имаше, рейсовете спокойно си пътуват, а тука не знам, нямам думи изобщо"

От община Пловдив заявиха, че ще поискат специална среща с полицията по повод инцидентите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1500 лв. ще е средната работна заплата през 2021 г., прогнозира Менда Стоянова
1500 лв. ще е средната работна заплата през 2021 г., прогнозира Менда Стоянова
Борисов разпредели по ресори отговорностите на зам. министър-председателите
Борисов разпредели по ресори отговорностите на зам. министър-председателите