НОВИНИ

Физическата активност може да предотврати риска от депресия

Физическата активност помага да се избегне депресията във всяка възраст. Това установиха учени от САЩ, Бразилия, Великобритания, Белгия, Швеция и Австралия, съобщи Лента. Те анализирали резултатите от 49 изследвания в различни райони на планетата.

bnt avatar logo
от БТА
14:04, 28.04.2018
Чете се за: 00:22 мин.
Още
физическата активност предотврати риска депресия

Медици повече от 7 години следили здравословното състояние на близо 227 000 участници в добро психично здраве и констатирали, че хората с високо ниво на физическата активност са по-малко предразположени към депресия, независимо от пола, възрастта и местонахождението си.

Учените не са преустановили изследването си и ще се опитат да определят минималното количество изразходвана енергия, което е нужно за предотвратяване на депресия. Те се надяват, че резултатите от наблюденията им ще допринесат за популяризиране на здравословния начин на живот.

"Става въпрос за първия мета анализ, който сочи, че физическата активност е от полза, що се отнася до предотвратяването на риска от депресия", заяви Фелипе Барету Шух от университета Ла Сале в Бразилия. Резултатите от изследването са качени на сайта ЮрикАлърт и са публикувани в Psychiatry.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Учени откриха голяма мъртва зона в Оманския залив
​Учени откриха голяма "мъртва зона" в Оманския залив
Бойко Борисов и Анхел Гурия​ обсъдиха действията ни за присъединяване към ОИСР​
Бойко Борисов и Анхел Гурия​ обсъдиха действията ни за присъединяване към ОИСР​