НОВИНИ

Нови разкрития около признанието на Майкъл Флин

Майкъл Флин, който призна, че е излъгал ФБР за разговорите си руски дипломат, е коментирал темата с близки до президента Доналд Тръмп, твърдят няколко американски медии. Според анализатори, постъпката на Флин ще предизвика ефекта на доминото в разследването за предполагаемата намеса на Русия в изборите в Съединените щати.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:32, 02.12.2017 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
По света

В показанията си пред съда бившият съветник на Доналд Тръм по националната сигурност твърди, че през декември миналата година е разговарял с тогавашния руски посланик в САЩ, но по искане на хора от преходния екип на държавния глава. Според американските медии става дума за Джаред Къшнър и за заместничката на съветника по въпросите на националната сигурност - Кей Ти Макфарланд.

След като е част от преходния кабинет, Макфарланд е предложена за американски посланик в Сингапур. А последните дни в медиите отвъд Океана се появи информация за напрежение между Тръмп и Къшнър, дори и предложения, че президентът дори вече не желае дъщеря му - Иванка и зет му, да му бъдат съветници. Анализатори вече говорят за обрат в мащабното разследване на специалния прокурор Робърт Мълър, и очакват нови разкрития.

Мириам Баер, професор по право: "И така - най-интересният въпрос след признаването на вината, е какво разказва Майкъл Флин на Робърт Мълър - дали за конкретни събития от края на декември 2016 година ИЛИ историята на отношенията с руски дипломати, и до каква степен това започва преди избори има с близките до Тръмп, които тогава са част от кампанията му.

Според телевизия Ей Би Си, Флин е готов да свидетелства, че президентът му е дал инструкции да се свърже с руснаците, докато е бил в предизборна кампания. Ако вината му бъде доказана, Флин може да го очакват до 5 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Коледен трамвай се движи по улиците на Будапеща
​Коледен трамвай се движи по улиците на Будапеща
Следят нивото на реките и язовирите в Пернишка област
Следят нивото на реките и язовирите в Пернишка област