НОВИНИ

„Фолклор без граници“ в Добрич

В Добрич започна 15-ото издание на Международния фестивал „Фолклор без граници”. Три дни градът ще е огласен от фолкорна музика и танци на различни нации от цял свят. По традиция празникът беше открит с дефиле на участниците.

bnt avatar logo
от Петя Николаева
19:05, 25.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Състави от България, Чили, Колумбия и Белгия се включват в тазгодишното издание на форума. Всяка вечер по време на фестивала в центъра на града ще има концерти, а преди началото им участниците ще дефилират по централната улица на Добрич.

Емил Павлов - председател на Националната секция на ЦИОФФ: „В тези дни, в тази последна година, когато в Източна и Централна Европа ние строим граници, точно междунардния фолклорен фестивал „Фолклор без граници“ е мястото, където ние можем да покажем, че всички тия млади хора желаят, могат да живеят в мир и разбирателство.“

Форумът се провежда съвместно с Национална секция на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства. В програмата си включва изложение на български занаяти, арт ателие и танцова работилница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20% ръст на посетители в музея в Благоевград
20% ръст на посетители в музея в Благоевград
Нападателят от Ансбах е получил е хуманитарен статут у нас
Нападателят от Ансбах е получил е хуманитарен статут у нас