НОВИНИ

​Фолксваген се призна за виновен по скандала Дизелгейт

Германският концерн Фолксваген (Volkswagen) се призна за виновен по три наказателни обвинения във връзка със скандала Дизелгейт и ще плати на американското правителство 4,3 милиарда долара, обяви главният прокурор на САЩ Лорета Линч, цитирана от световните агенции.

bnt avatar logo
от БТА
23:03, 11.01.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
​фолксваген призна виновен скандала дизелгейт

Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-голямата глоба за автомобилна компания в историята на Съединените щати. В съответствие със сделката Фолксваген ще бъде глобен за сложна схема за манипулиране на тестове за вредните газове, отделяни от автомобили на германския концерн. Компанията ще плати 2,8 милиарда долара наказателна глоба и още 1,5 милиарда долара по граждански искове.

Американските власти ще повдигнат обвинения на шестима души, изпълнителни директори и служители на Фолксваген, във връзка със скандала. Те са за заблуждаване на екологичните регулатори и унищожаване на компютърни файлове с доказателства. Фолксваген освен това се задължава да сътрудничи на разследването, което може да доведе до нови арести. Компанията представи контурите на сделката още вчера.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лошото време обхваща цяла Северна България
Лошото време обхваща цяла Северна България
Франция търси 15 млн. евро, за да запази новооткрита скица на Леонардо да Винчи
Франция търси 15 млн. евро, за да запази новооткрита скица на Леонардо да Винчи