НОВИНИ

Формират консултативен съвет към МОСВ за качеството на въздуха

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) работи по формирането на консултативен съвет за качеството на въздуха към ведомството. Това обяви ресорният министър Нено Димов, който днес беше запознат с резултатите и препоръките от одитен доклад за ефикасността и ефективността на мерките, предприети от националните и местните власти за борба срещу основните източници на замърсяване на атмосферния въздух в големите градове за периода от 01.01.2014 г. до 31.12.2016 г. Докладът беше представен пред министъра от председателя на Сметната палата Цветан Цветков и екипа, извършил одита.

формират консултативен съвет мосв качеството въздуха
bnt avatar logo
от БНТ
14:15, 07.08.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Предприемат се и действия за подпомагане на общините за споделяне на опит по отношение на изпълнението на мерките от програмите за управление на качеството на атмосферния въздух и на осъществяваните дейности за борба срещу замърсяването на атмосферния въздух, увери министър Димов.

За изработването на национална програма за качество на атмосферния въздух се очаква и окончателен доклад на Световната банка.

По препоръката за подобряване на контролната и санкционна дейност на МОСВ върху дейността на кметовете и длъжностните лица в общините за изпълнение на адекватни и ефективни програми за управление на качеството на атмосферния въздух, министър Димов увери, че се подготвят мерки за повишаване на контрола.

Също така ще се работи заедно с общините с нарушено качество на атмосферния въздух за информационни кампании сред населението за намаляване на замърсяването.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът отказа предсрочно освобождаване на  Будимир Куйович
Съдът отказа предсрочно освобождаване на Будимир Куйович
34 души са припаднали по улиците на София днес заради високите температури
34 души са припаднали по улиците на София днес заради високите температури