НОВИНИ

Отчитат рекордно ниско ниво на контрабандата на цигари

Най-ниското ниво на контрабанда при цигарите до момента у нас - 6 % отбелязва изследване, което беше представено тази сутрин в столицата. Проучването под надслов "Срещу незаконната търговия с цигари" е инициатива на легалните производители и търговци на цигари, като целта му е да се прецени ръстът на незаконното разпространение.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
11:52, 05.02.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

По време на представянето премиерът Бойко Борисов заяви, че това е най-точното проучване досега. В него са обхванати 20 големи града, като методът е - да се събират празни кутии от всички марки и варианти от улиците и кошчетата за боклук. Във форума участваха и главния прокурор Сотир Цацаров, както и министърът на финансите Владислав Горанов.

Бойко Борисов, премиер: Това е най-точното проучване и се извършва по много прост и практичен начин - във всеки град се обръща кофа за боклук и се броят в нея кутиите от цигари с бандерол и кутиите без бандерол. И се прави от производител. Сиреч манипулация, нали, това не са като ония социологически проучвания преди изборите, дето се правят, на никога непознали резултатите социолози. Практически най-издържаното проучване.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: През 2017 г. при съвместни действия на МВР и на Агенция "Митници" са иззети над 50 млн. къса цигари, иззетият нарязан тютюн е над 48 тона, това са сигурно една композиция може би с тютюн, който е заловен.
Владислав Горанов, министър на финансите: В тригодишната перспектива, в която е планирана фискалната рамка - до 2021-ва, не планираме да променяме акцизите и номиналните ръстове, които регистрираме в увеличение на приходите от акциз, са удовлетворителни и смятаме, че това темпо може да бъде поддържано.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция срещу трафик на наркотици и оръжия
Акция срещу трафик на наркотици и оръжия
В Азербайджан свикват предсрочни президентски избори
В Азербайджан свикват предсрочни президентски избори