НОВИНИ

Фотография за съвременни представителни портрети

В София отвори врати най-новото студио за професионални портрети, което е изцяло съобразено с нуждите на бизнеса. Как да изглеждаме добре на снимката ни за автобиографията, която ще представим пред бъдещ работодател и какви са триковете, които можем да използваме пред обектива разказва Диана Миткова.

Диана Миткова
от Диана Миткова
09:43, 30.04.2017
Чете се за: 01:02 мин.
Още

Един от елементите, който добавяме към CV-то, когато кандидатстваме за нова работа, е снимка. Често обаче тази снимка е най-обикновен паспортен портрет.

Тодор е фотограф, който е решил да излезе от рамките на обикновеното като създава професионални портрети, които да се отличават с присъствието на личността по един по-съвременен начин.

Тодор Василев - фотограф
"Представяме човека по възможно най-реалистичен начин, но и в същото време се опитваме да създадем емоция, която да излъчва увереност. Днешният свят е толкова динамичен, че представянето трябва да бъде максимално добро и една такава снимка ще бъде много бърза и директна комуникация, ще покаже заинтересованост към това, което човека иска да представи."

Според Тодор, излъчването на човека придава истинската стойност на портрета. А за да излезем максимално добре на снимка, ето и няколко съвета.

Тодор Василев - фотограф
"Много често хората забравят да дишат и започват нали, чакат да стане снимката и тогава си поемат въздух наново и всъщност се създава усещането за паспортна снимка и излъчването въобще не е това, което трябва да бъде. Когато се снимаш примерно с десния профил дай десния крак напред и торса трябва да бъде леко изнесен напред. Една от грешките, които допускат е че хората се дърпат назад и когато се дръпнеш назад врата става по-набран и се виждат бръчки и затова десния крак напред и отпускаш тежестта на десния крак реално. Когато снимам обикновено казвам на хората да си взимат дрехи,с които се чувстват най-добре. Защото това също допринася. Ако си вземеш любимите дрехи ти се чувстваш уверен в тях и комфортно, и това ще се отрази на снимките също."

Във всяка една сфера, доброто представяне си остава ключов фактор за успех. А за да го постигнете още по-лесно, не се колебайте да се доверите в ръцете на професионалисти за един максимално въздействащ портрет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха наградите на фестивала Master of art
Раздадоха наградите на фестивала "Master of art"
Ново българско кино в ефира на БНТ
Ново българско кино в ефира на БНТ