НОВИНИ

Фотоизложба "И ние можем"

Родители на деца със специални нужди от Варна представят изложба под мотото “И ние можем”. Снимките показват 12 момчета и момичета със специални образователни потребности, които вярват, че могат да бъдат полезни, могат да работят и да се реализират в обществото.

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
07:06, 09.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

“Аз уча и вече се трудя . Следвам мечтите си защото вярвам, че всичко е възможно” - това е посланието на снимката на 18-годишния Велико Великов от гимназията по дървообработване във Варна. Той е със специални образователни потребности, но вече се смята да успял, защото има работа.

Велико Великов: Правя шкафчета за някои обекти.Режа на циркуляр и фреза. Общо взето тази работа много ми помага, защото тя ми осигурява нормална работна среда. Аз съм по дуалната система на обучение, което е три дена учене и два дена работа, което за мене е адски много полезно.

С фотосите Велико и всички младежи като него искат да покажат, че с подкрепа могат да постигнат много.

Борис Спиров, директор на “Лумос” за България: Проблемът е изключително сериозен, когато тези деца пораснат. Защото, когато станат възрастни хора, над 18 години, постепенно услугите, които са за тях намаляват и изчезват.

Фотоизложбата може да бъде разгледана във фоайето пред зала Пленарна в сградата на общината до 12 декември, след което ще бъде изпратена в различни градове на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът на Южна Корея решава дали да отстрани президента
Парламентът на Южна Корея решава дали да отстрани президента
ЕК: ​Българите са най-недоволни от жп транспорта в целия ЕС
ЕК: ​Българите са най-недоволни от жп транспорта в целия ЕС