НОВИНИ

Франсоа Фийон остава в битката за президентския пост

Президентската надпревара във Франция навлиза в нова фаза. Срещу кандидата на консерваторите ще бъдат повдигнати обвинения за фиктивни назначения. Франсоа Фийон беше категоричен, че няма да се откаже от президентската надпревара. Фийон трябва да се яви пред съда на 15 март.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
16:14, 01.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Това е политическо убийство, заяви Франсоа Фийон. Днес той е получил призовка, за да му бъдат предявени предварителни обвинения по разследваненто за незаконните плащания на неговата съпруга.

Франсоа Фийон, кандидат-президент на Франция: "Аз няма да се откажа, няма да се предам, няма да напусна президентската надпревара, ще стигна до края. Не става въпрос за мен, а за демокрацията, която е предизвикана".

Франсоа Фийон отрича всички обвинения. Той заяви, че правната процедура срещу него не е била проведена правилно. Крайният срок за издигане на кандидати за президентската надпревара е 17 март.

Първият тур на президентските избори във Франция ще се проведе в края на април. Фийон беше смятан за един от фаворитите. Но през последните седмици, рейтингът му започна стремително да пада заради скандала.

Появиха се и съобщения, че съпругата на Фийон е арестувана. Съдебни източници, обаче, отрекоха твърденията. Тя е получила призовка и трябва да се яви пред съда на 18 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неосветен подлез в София поставя пешеходци в риск
Неосветен подлез в София поставя пешеходци в риск
Мурсалският чай е забранен за бране и през тази година
Мурсалският чай е забранен за бране и през тази година