НОВИНИ

Франсоа Оланд даде своя вот на изборите за нов президент на Франция

Действащият президент на Франция Франсоа Оланд гласува в първия тур на изборите за нов държавен глава. Оланд пусна бюлетината си в град Тюл, столица на департамента Корез, Централна Франция, където е политическият му бастион.

bnt avatar logo
от БТА
14:28, 23.04.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света
франсоа оланд даде своя вот изборите нов президент франция

Президентът пристигна в избирателната секция с многобройна охрана, здрависа се с кмета и разговаря със събралите се журналисти. Тръгвайки си след вота, той дълго беседва с местните жители и се снима с тях. След това се отправи към Париж, откъдето ще следи хода на изборите.

Гласа си даде и официалният кандидат на Френската социалистическа партия Беноа Амон. Той гласува в град Трап, югозападно от Париж. През 2012 г. той влезе в парламента като представител на този избирателен район.

Избирателните секции вече посетиха също кандидат-президентите Никола Дюпон-Енян, лидер на партия "Дебу ла Франс" ("На крак, Франция"), и Натали Арто от партия "Работническа борба".
Вече гласува и Пенелоп Фийон - съпругата на водещия кандидат на консерваторите Франсоа Фийон, която е центъра на скандала, засегнал тежко кандидатурата му.

Тя подаде бюлетината си близо до дома си в провинцията, докато Франсоа Фийон се очаква да гласува в Париж, макар кандидатите за президент обикновено да гласуват заедно с партньорите си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франсоа Фийон гласува в изборите за президент на Франция
Франсоа Фийон гласува в изборите за президент на Франция
Борисов: Капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха
Борисов: Капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха