НОВИНИ

Франция и Германия в мащабна акция по издирването на атентатора от Страсбург

Полицията в Страсбург провежда мащабна операция в квартала, където атентаторът Шериф Шекат последно е видян. Три са вече жертвите на вчерашното нападение след като един от ранените почина. Полицията призова за помощ в издирването на нападателя. Във френския парламент се обсъжда вот на недоверие към правителството на Едуар Филип заради кризата с "жълтите жилетки". Коледният базар в града и днес остава затворен. Ранените 13 души са на възраст между 20 и 65 години.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
17:30, 13.12.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света

29-годишният атентатор Шериф Шекат се издирва във Франция и в съседна Германия, контролът на границата е особено засилен.

В опит да намали напрежението френското правителство призова жълтите жилетки да бъдат " разумни " и да не протестират тази събота.

Бенжамен Гриво: говорител на правителството на Франция: Не е работа на правителството да казва на някое движение да спира или не, считам, че положихме началото на диалог и той не трябва да е на улицата в средата на декември във време,когато мисля че на нацията й е необходимо спокойствие особено след вчера.

Засега е ясно, че демонстрации няма да има само в Страсбург. Заради кризата с жълтите жилетки правителството на Едуар Филип е изправено пред вот на недоверие, за който се смята, че ще бъде лесно преодолян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Акулите обичат джаз
ДРУГИТЕ новини: Акулите обичат джаз
Повдигнаха обвинения на шестима служители от АПИ за инцидента в тунел Ечемишка
Повдигнаха обвинения на шестима служители от АПИ за инцидента в тунел "Ечемишка"