НОВИНИ

Франция подкрепя българските приоритети за ЕС

Франция подкрепя Българското председателство на Съвета на ЕС и четирите му основни приоритета, заяви в София френският министър по европейските въпроси Натали Лоазо. Пред министрите Екатерина Захариева и Лиляна Павлова Лоазо заяви, че Франция е за преосноваването на Европа, която да бъде по-сигурна, по-стабилна и по-просперираща. Брекзит, стабилизирането на Западните Балкани и ефективното управление на миграционните потоци са големите предизвикателства пред ЕС през тези 6 месеци, добави френският министър, и изрази надежда, че по време на Българското председателство ще бъде финализирана реформата в общоевропейската система за миграция.

Александър Марков
от Александър Марков Н. Балкански, О. Колчаков
19:19, 19.01.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Натали Лоазо, министър по европейските въпроси на Франция - Трябва да действаме едновременно във вътрешен план, като прилагаме схемите за релокация и презаселване на бежанци и като постигнем по време на Българското председателство Споразумение за реформа на системата за убежище. Трябва да действаме и във външен план - като гарантираме сигурността на външните граници на ЕС и работим в тясно сътрудничество със страните, от които идват и през които минават мигрантите.
;
Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС - Една от най-важните теми безспорно е темата, дебатът за бъдещето на Европа и дебатът, насочен към многогодишната финансова рамка. За това, как да формулираме по-добре приоритетите и за България беше изключително важно да получим подкрепата на Франция за това - кохезионната политика да продължи да функционира.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост
100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост
Бърза реакция на Общината след сигнал за паднал бор
Бърза реакция на Общината след сигнал за паднал бор